Verit
a blue guitar, a set of stars, or those exactly who they are
Занимаюсь тем, что вырываю из архивов интернета страницы блога CWR, иллюстрации к Designations, вещи про Supercos, все такое. Мои реакции ужасно эмоциональны, я только что завыла, когда увидела картинку, а еще я хожу по улицам под аудиофик и произвожу нечеловеческие звуки (сегодня на подходе к дому Ньют сказал "I would streak my hair green for you. I would do that. Again.", и я едва выжила).
Не все песни мне нравятся музыкально, а песням, которые мне не нравятся музыкально, сложно меня зацепить в принципе; но когда я смотрю на слова к Heliolatry или Enchiridion, меня так прошибает, что я думаю, не написать ли свою музыку.

В чем суть.
Вот есть вселенная – 250 тысяч потрясающих, великолепных слов, новых слов, старых слов, больных, смешных, офигенных. Есть аудиофик (всего половины фика, но хоть что-то), который показывает, что этот фик надо исключительно слушать, и только в этом исполнении, с акцентами, эмоциями, паузами, всем-всем. Есть сиквелы, приквелы, АУДИОДРАМЫ. Есть море фанарта.

А есть песни. Fictional bands becoming real; два с половиной часа песен ВЫДУМАННОЙ ГРУППЫ ИЗ ФИКА. Потому что люди упоролись, блин.
И вот это уже забирает меня на раз-два; потому что с музыкой все не просто лучше, с музыкой все живое. Совсем, по-настоящему, живое, понимаете? Она как... как раскрашивает, как оживляет статичную картинку; когда в мире есть звук, музыка, он просто становится реальнее в десять раз.
Это то же самое, как с саундтреком к МТМТЕ. Только лучше. Эта музыка даже не то что у какого-то количества людей, включая автора, привязывается к этой вселенной, здесь она существует в этой вселенной. И все. И ВСЕ. Она существует в этой вселенной – и только в ней! И она намертво к ней привязана. Ааааа. ААААААА.

Ну и просто послушайте Central Dogma, в конце концов.



Ну и кусочек из того, что сегодня слушала. М-м-м-м... кусочки, окей.
That is concerning, Sagan says slowly, throwing in with Lightcap this time.
Think about zis rationally, Descartes says. Do you truly believe he might attack you?
Yes,
Lightcap says.
I wouldn't rule it out, Sagan says.
No? Newt says.
Yesss, the kids hiss.
No, his mental version of Hermann says, sounding affronted.
Unfortunately zat was a fairly equivocal poll, Descartes informs him.
"Are you hunting me?" Newt snaps, because that's a thing that's pretty normal to ask one's life-partner. Yup.
Hermann doesn't answer.
So that's gonna be a yes, I think, his brain says.
Newt has watched some birds out the window and felt pretty aggressively disposed toward them, but he never tried to spring off the balcony and destroy them.


"...Whatever, Hypothetical Rain thinks it's conceptually cool, so--"
"Hypothetical Ra--" Hermann breaks off with a disgusted sound and restarts. "Dr. McClure does not think it's 'cool'. She, in fact, said, and I quote, 'dude, that sucks if you're right,' and then you said, 'girl, I'm always right,' and--"


"You totally sidestepped my question and went straight to reassuring me, which makes me think that the answer is 'yes Newt, I am extremely worried that we are about to become insane supervillains any day now, we literally live next to a radioactive body of water, soon we will make this apartment complex our castle, or alternatively, our ultra-modern high-tech 'lair'. We're prime supervillain material, you and me, you realize this, right? If we're lucky, we'll get a turning-evil montage in which some of our previously good traits are on display before it gets all weird as we're hunting seagulls and doing celebratory hugging over nebulous and ubiquitous test tubes full of cinematic dry ice before it ends with us in white lab coats and black gloves giving the world the narrowed eyes of ethically ambiguous B-movie scientists. Also, our hair is going to have to collectively step up to mad-scientist levels."
"Yours is already there," Hermann says dryly.
"Well, I'm on vacation," Newt says, vaguely trying to smooth his hair down with chopsticks, which works about as well as one might expect.

@темы: (c), SUCK IT SOLIPSISM, fics, rec, восторги